Zoekwoorden op Google Ads

Als onderneming wil je goed vind- en bereikbaar zijn op het internet voor je klanten. Dit is namelijk één van de meest gebruikte manieren om informatie op te zoeken over bedrijven, producten of diensten. Als een consument iets op zoekt op internet, dan is de kans groot dat hij bij jouw bedrijf terecht komt. Ten minste, als je de juiste zoekwoorden en strategieën gebruikt. Hieronder een aantal tips!

Zoekwoorden

Een Google Ads strategie samenstellen begint bij het uitzoeken en groeperen van de correcte en relevante zoekwoorden. In elke campagne kan je advertenties en keywords in verschillende advertentiegroepen en worden ze dus niet op een hoop gegooid. Dit is namelijk één van de vaakst gemaakte fouten. Ook moeten de zoekwoorden relevant zijn aan de producten of diensten die jij aanbiedt. Het is dus verstandig om één of enkele keywords per advertentie te gebruiken zodat het relevant blijft en je dus betere resultaten zult boeken.

Zoekmethodes

Er bestaan verschillende manieren van zoeken op Google. Zo kun je gebruik maken van breed keyword type, phrase keyword type of exact keyword type.

Breed keyword type

Hiermee worden zowel relevante als verwante resultaten laten zien. Als iemand zoekt op ”iPhone hoesje”, dan zouden er ook advertenties tevoorschijn kunnen komen over ”iPhone glasbeschermer”. Er wordt dan dus erg breed gezocht. Om dat te voorkomen, kun je plusjes (+) toevoegen aan de keywords: dan moeten ze ook daadwerkelijk terugkomen in de resultaten!

Phrase keyword type

Om via deze manier gevonden te worden, dient er een hele zin ingevuld te worden. Als iemand zoekt op ”welke iPhone hoesje is het beste?”, dan moet ”iPhone hoesje” er in deze volgorde in staan. Je wordt dan dus wel gevonden op bovenstaande zin, maar bijvoorbeeld niet op ”welk hoesje voor iPhone is het beste?”.

Exact keyword type

Dit werkt precies zoals het klinkt: de exacte woorden moet in de zoekopdracht staan, anders wordt de advertentie niet laten zien. Alles wat er van afwijkt, krijgen gebruikers niet te zien.

Meer informatie over Google Ads kun je vinden op https://www.brandfirm.nl/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *