vandongenonline-logo

Zoekmachine optimalisatie Duitsland!

Ben jij nou geïnteresseerd in het uitbreiden van je SEO naar Duitsland? of de zoekmachine optimalisatie Duitsland dan zit je hier goed! Een belangrijk punt is dat je vloeiend duits moet kunnen spreken, ze werken met uitsluitend ‘german natives’. Zo kunnen ze jou de meest optimale duitse teksten leveren. en kun je daarover meedenken denk hierbij aan de conversie optimalisatie voor de Duitse markt.

Het Duitse SEO proces

Eerst komt er een keyword analyse waarbij er een onderzoek plaatsvindt over de Duitse keywords, die wordt gedaan door een ‘german native’ zodat je de exacte gegevens hebt. Alleen vertalen is niet voldoende, er zijn Duitse cultuur verschillen waar je rekening mee moet houden. Ook zijn er andere technieken op websites in Duitsland. Het is niet slim om met .NL de markt in Duitsland op te gaan, ga daarom met .DE de markt op en plaats tevens ook een Duits vlaggetje als taal ergens onder op je website zodat het duidelijk is.

Verder wordt de technische optimalisatie van je website aangepakt. De hosting (Duits en Nederlands), de snelheid en veiligheid wordt ook naar gekeken. De On-Page en Off-page SEO wordt ook naar gekeken. On-page SEO gaat over de content etc. De Off-page SEO draait voornamelijk over linkbuilding, dat is in Duitsland nog niet enorm populair. Daar liggen dus kansen tegenover de Duitse concurrenten. Ze zijn nog niet erg bekend met backlinks in Duitsland, dit kan jou dus een voordeel opleveren of juist niet maar dan heeft ook niemand er voordeel van. Klinkt dit goed? Neem vooral een kijkje op de website!