kosten webdesign

Webdesign, de kosten

De kosten van webdesign kunnen van aanbieder tot aanbieder ontzettend uiteenlopend zijn. En hoewel mensuren hier een groot deel van uitmaken, is dit niet het enige dat meetelt. Hieronder vindt u een korte samenvatting van de kosten van een webdesign van SolidWebdesign.

SolidWebdesign gebruikt uitsluitend open-source content managementsystemen (CMS). Deze zijn kosteloos en zonder licentie te gebruiken. Dit telt dus niet mee in de kosten van het webdesign.

kosten webdesign

Vervolgens is het belangrijk naar wat de website moet kunnen. Sommige content managementsystemen bieden standaard meer mogelijkheden dan anderen. Soms moet er worden uitgebreid met plugins. In sommige gevallen werken we met open-source plug-ins, maar voor het grootste gedeelte werken we met betaalde plugins. Deze worden namelijk met regelmaat geüpdatet door professionele ontwikkelaars, wat compatibiliteit met de nieuwste versies van het betreffende CMS garandeert. De kosten van een webdesign kunnen dus enorm variëren op basis van wat deze website moet kunnen.

Bij SolidWebdesign maken we nooit gebruik van thema’s. De front-end van al onze websites zijn unieke ontwerpen, vormgegeven in Adobe InDesign. Deze ontwerpen worden vervolgens door onze bouwers tot op de pixel nauwkeurig nagebouwd met de mogelijke functionaliteiten. Het ontwerpen van de front-end van de website is een kostbaar, maar lonend proces dat tot een derde van de eindprijs kan bedragen.

kosten webdesign

Voordat de bouw begint, worden alle ontwerpen met de klant afgestemd, om ervoor te zorgen dat ze naar tevredenheid ontworpen zijn. Dit betekent dat er in vele gevallen verschillende rondes correcties gebeuren. Ook dit is een kostbaar proces, dat essentieel is om te zorgen dat de website volledig naar wens is.

De kosten van een webdesign zijn dus van vele factoren afhankelijk, maar ook na de ontwerpfase zijn er kosten die komen kijken. Vooral op het gebied van de bouw van de website zelf, maar ook het domein, de hosting, het onderhoud en de beveiliging tellen daar allemaal bij op.

Benieuwd naar de kosten van jouw webdesign? Wij maken graag een offerte op.