Wat moet je weten over linkbuilding?

Linkbuilding is voor veel mensen een onbekend begrip. Echter is het een van de belangrijkste onderdelen van SEO. Linkbuilding betekent het verkrijgen van linkjes op andere websites die leiden naar jouw website. Door gebruik te maken van linkbuilding wordt de kans groter dat je hoger in de zoekresultaten van een zoekmachine komt. Een van de bekendste zoekmachines is die van Google en wordt door ontzettend veel mensen gebruikt. In dit artikel leg ik uit wat je moet weten over linkbuilding.

Links zoeken 

Linkbuilding wordt gebruikt om links te verkrijgen op andere websites. Er zijn echter een paar punten waar je rekening mee moet houden, want het is niet de bedoeling om op elke website een link te krijgen. Het is belangrijk dat de links die je zoekt gerelateerd zijn aan het onderwerp van je website. Daarnaast moet je ook rekening houden met de autoriteit van de website waarop je een link wil plaatsen. Hiervoor zijn een aantal tools van belang. 

Tools voor linkbuilding 

Er zijn een aantal belangrijke tools nodig om linkbuilding goed uit te voeren. Een belangrijke tool is Moz. Moz wordt gebruikt om waarde van een website in te zien op autoriteit. Hiervoor wordt er gebruik gemaakt van domein autoriteit (DA) en pagina autoriteit (PA). Deze gegevens worden weergegeven in een getal van 0-100. Hoe hoger het getal is, des te beter is de autoriteit van de website. 

Een ander veel gebruikte tool voor linkbuilden is Ahrefs. Ahrefs is een tool waarmee je kunt zien hoe de concurrentie presteert en biedt de mogelijkheid om in te zien wat je met jouw website moet doen om hoger beoordeelt te worden. Daarnaast kan Ahrefs ook gebruikt worden als je zoekwoordenonderzoek wil gaan doen. Door de beschikbare informatie op deze website kun je de beste beslissing maken in de zoekwoorden die je wil gaan gebruiken. 

Klinkt het allemaal nog erg ingewikkeld en wil je graag meer informatie? Neem dan snel een kijkje op https://www.reputatiefabriek.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *