Waarom groene zakelijke energie de toekomst is

Ondernemers in Nederland krijgen er anno 2020 hoe dan ook mee te maken: het (laten) vergroenen van hun bedrijf. Volgens de Wet Milieubeheer moeten alle bedrijven die jaarlijks meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter gas verbruiken energiebesparende maatregelen nemen binnen hun bedrijf. Dit is ingesteld omdat de wereld aan het veranderen is: uitlaatgassen en het vele gebruik van gas zorgen voor klimaatverandering. Door het vergroenen van je onderneming kun je je steentje bijdragen aan een beter milieu. Er is een groot aantal voordelen te vinden aan groene energie zakelijk. Hieronder lees je waarom groene zakelijke stroom de toekomst is.

Minder CO2 uitstoot door groene energie

De grootste reden om vandaag nog over te stappen naar groene zakelijke energie is omdat groene stroom op een duurzame manier wordt opgewekt. Wanneer we kijken naar de productie van grijze energie is er een groot verschil te ontdekken: bij het maken van groene energie komt veel minder CO2 vrij. CO2 is schadelijk voor het klimaat en daarom willen we deze uitstoot massaal minderen. Groene energie wordt daarnaast gehaald uit natuurlijke bronnen, zoals de zon en de wind. Grijze stroom wordt daarentegen geput uit fossiele brandstoffen die ooit op kunnen gaan. Bij de groene variant is dat niet het geval, want de zon en de wind zijn immers onuitputtelijk. Kortom: groene energie is een verantwoorde keuze wanneer je wilt beginnen met duurzaam ondernemen.

Je kunt je eigen groene stroom opwekken

Een ander groot voordeel van groene energie is dat je deze vorm van stroom zelf op kunt wekken. Met een aantal zakelijke zonnepanelen ben je volledig onafhankelijk van het energienet. Dat betekent dat wanneer de prijzen van energie omhoog gaan jij daar als ondernemer geen last van hebt. Je wekt immers je eigen stroom op met behulp van zakelijke zonnepanelen. Een kanttekening hierbij is dat zonnepanelen wel het één en ander kosten. Je moet eerst een investering maken voordat je kunt profiteren van de voordelen van zakelijke zonnepanelen. Maar: goed om te weten, is het feit dat je zo’n investering er al binnen enkele jaren uit hebt. Natuurlijk is dit afhankelijk van hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor je bedrijf. Wil je meer weten over het aanschaffen van zonnepanelen voor je bedrijf? Op Minder.nl lees je meer over zakelijke zonnepanelen.

Groene energie is goed te betalen

Veel ondernemers denken dat het afnemen van groene zakelijke stroom niet te betalen is. Dat is – gelukkig – niet waar. Er komen steeds meer energieleveranciers bij die groene stroom leveren. Wat ook interessant is om te weten, is dat de overheid ondernemers steunt die dergelijke energiebesparende maatregelen nemen. De Wet Milieubeheer is er immers niet voor niets! Om bedrijven te supporten zijn er diverse subsidies en vergoedingen mogelijk wanneer je als ondernemer gebruik maakt van groene zakelijke stroom. Het is zeker aan te raden om je hier eens in te verdiepen om uiteindelijk te profiteren van duurzame energie die ook nog eens goed te betalen is. Wat extra mooi meegenomen is, is dat veel mensen vandaag de dag eerder kiezen voor een bedrijf dat groen onderneemt dan voor een bedrijf dat dit niet doet. Dat betekent dat het afnemen van groene energie misschien wel een reden kan zijn voor klanten om eerder voor jouw bedrijf te kiezen dan voor een ander. Kortom: groene zakelijke energie is om meerdere redenen dé toekomst in het bedrijfsleven. Draag jij ook je steentje bij aan een betere wereld?