Waar moet je rekening mee houden bij het verzenden van pakketten?

Wanneer je een eigen webshop hebt of simpelweg veel online verkoopt herken je het vast wel dat je geregeld tegen een paar constante factoren aan loopt. Dit kunnen dingen zijn als toeslagen, verzekeringen en noem maar op. Maar ook simpelere dingen kan je wel eens tegenaan lopen, zoals het hebben van te weinig verzenddozen. Wil je dit voorkomen? Lees dan dit blog!

Geen verzenddozen meer! Wat nu?

Laten we beginnen met misschien wel een van de meest voorkomende punten bij het verzenden van pakketten: de verzenddozen zijn op. Dit kan er op het eerste gezicht misschien uitzien als het einde van de wereld, maar geen stress. Als je verzenddozen kopen gaat bij Vermeij heb je ze soms dezelfde dag nog geleverd.

Een tip om in de toekomst te voorkomen dat je zonder verzenddozen komt te zitten is bijhouden hoe veel je er nog hebt! Laat de order pickers hier regelmatig naar kijken en een seintje geven aan de magazijnmanager wanneer de laatste pallet wordt gepakt. Zo ben jij ervan gegarandeerd dat je nooit meer zonder komt te zitten!

Voor sommige goederen gelden bijzondere regels

Hou er altijd rekening mee dat er voor sommige goederen en producten strenge regels kunnen gelden binnen de Eu, maar ook buiten de Europese Unie. Denk bijvoorbeeld aan stoffen die brandgevaarlijk zijn, batterijen of giftige producten die eventueel slecht kunnen zijn voor het milieu.

Het is als verzender van een pakket verplicht om de inhoud van een pakket op de buitenkant te zetten.

Zendingen niet labelen of verpakken volgens eisen

Wanneer je dit niet doet, kan het risico ontstaan dat het pakket niet op de eindbestemming aankomt. Je verpakt jouw producten niet alleen om ervoor te zorgen dat het heel bij de eindbestemming aankomt, maar ook vanwege de eisen die vervoerders stellen aan de verzending. Check daarom altijd de eisen van de vervoerder waarmee je werkt voordat je een pakket aanmeldt voor verzending.

Ook bij het labelen van jouw pakket is het nodig om goed op te letten bij wat je doet. Kijk bijvoorbeeld naar de barcode. Is deze  niet scanbaar? Dan gaat er iets niet goed en is de kans aanzienlijk dat het pakket niet wordt meegenomen.

Ook douaneformulieren kunnen een grote rol spelen bij het verzenden van een pakket. Zijn deze niet volgens de regelgeving ingevuld? Reken er dan maar op dat het pakket geweigerd wordt voor verzending.

Hopelijk heb je iets gehad aan deze tips en kan jij nu helemaal zelfstandig jouw pakketten versturen, zonder dat er iets mis gaat! Veel succes!