Verkoop je oud ijzer!

Dat is natuurlijk iets wat je niet zo vaak doet, maar wel voordelig kan zijn voor verschillende redenen. Klik hier voor meer informatie over de bepaalde prijzen van verschillende soorten ijzer dat je kan verkopen. Verder kun je even kijken of jouw overgebleven ijzer wel van toepassing is, wat meestal wel zo is. Je kunt van alles bedenken wat je sowieso in huis hebt en wat je weg wilt gooien. Denk maar aan oude keukenapparatuur als een magnetron of een vaatwasser, maar ook apparaten die op zolder staan als een wasmachine of andere dergelijke dingen.

Waarom zou je het doen?

Uiteraard gaat het ten eerste om het geld wat je kan krijgen voor je oud ijzer. Klik hier voor een mooie prijsindicatie. Het ding is dat sommige stukken maar 20 cent per kg waard zijn, maar andere als gauw 20 euro per kg zijn. Het hangt dus veel vanaf wat voor soorten metalen in je voorwerp of onderdelen zitten. Al je bijvoorbeeld kijkt naar laptops of computers, zie je dat daar veel waardevolle materialen in zitten. Onderdelen als memory card of slots zijn best veel waard. Oude telefoons zijn ook al gauw 4 euro per kg waard. Echter is er nog een andere reden waar het goed voor is. Op deze manier ben je namelijk het ijzer aan het recyclen. Als je het naar de Dar brengt doe je dat ook natuurlijk, maar als je het verkoopt weet je ook ongeveer waar het voor gebruikt gaat worden. Zo ben je dus naast dat je er geld voor krijgt ook nog een goed bezig om onze wereld te verbeteren. 

Prijsbepaling

De prijzen worden op verschillende manieren bepaald. Allereerst hangt het natuurlijk vanaf wat voor soort metaal het is. Sommige soorten zijn meer waard dan andere. Klik hier voor de soorten metalen die je kan verkopen en voor welke prijs dat ook kan. Verder hangt het natuurlijk vanaf hoe het op de markt gaat. Het is te vergelijken met alle andere producten, het werkt met vraag en aanbod. Uiteraard kun je je voorstellen dat als de grondstoffen bijna op zijn, je oud ijzer veel meer waard zou zijn. Natuurlijk ga je dat niet heel je leven behouden vanwege de ruimte dat het inneemt, dus kun je het beter gelijk verkopen. De prijzen kunnen vaak variëren, maar dat gebeurt niet heel vaak en vooral ook niet extreem. Als je er echter niet zelf uitkomt, kun je ook nog eens offerte aanvragen wat je spullen betreft. Zo hoef je er zelf niet zo veel moeite voor te doen en heb je gelijk het antwoord op de vraag. Gooi het dus niet gelijk weg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *