Vacatures waterbouw

Vacatures in de waterbouw: dit moet je weten

Wil jij werken in de waterbouw? Je bent niet de enige. Het is een interessante sector en veel mensen proberen dan ook juist daar een baan te vinden. Vacatures in de waterbouw zijn er gelukkig genoeg. Dat heeft natuurlijk onder andere te maken met de grote rol die water speelt in ons land. We leven om het water heen en deel van ons land ligt zelfs onder de zeespiegel. Geen wonder dus dat er veel te doen is in de waterbouw. Maar wat is waterbouw nu eigenlijk? Dat lees je hier. 

Dijken

Wat is waterbouw?

Waterbouw kent vele namen. Zo wordt het ook wel waterbouwkunde genoemd. Het komt echter allemaal ongeveer op hetzelfde neer. Waterbouw richt zich op het ontwerp en beheer van waterbouwkundige werken voor algemeen nut. Waterbouwkunde is naast wegenbouwkunde onderdeel van de civiele techniek. Waterbouwkunde is verantwoordelijk voor allerlei aspecten:

  • kanalen en gekanaliseerde rivieren
  • vaste en regelbare stuwen
  • grote en kleine sluizen
  • scheepsliften
  • dijken
  • waterkeringen

Zoals je kunt zien gebeurt er dus een heleboel in de waterbouw en is met name in ons land een hoop te doen op dit gebied. Nederland is immers een land van water. Het is overal om ons heen en we zijn gespecialiseerd geraakt in het sturen van water op een manier dat we het kunnen inzetten voor eigen gewin. Vanuit de hele wereld wordt er nog altijd met verwondering gekeken naar ons systeem van dijken en hoe we dit in stand hebben weten te houden door alle jaren heen. 

Uitzendbureau

Specialisatie van Nederland

Nederland telt zo’n 160 bedrijven die waterbouw tot hun hoofdactiviteit rekenen. Gezamenlijk zijn zij in Nederland verantwoordelijk voor een jaarlijkse omzet van ruim 1 miljard euro. Bij elkaar verdienen zo’n 10.000 mensen hun boterham in de waterbouwsector. Dit zijn goed opgeleide mensen met niet zelden zeer gespecialiseerde beroepen.