Social media, wat is het?

We kunnen er tegenwoordig niet meer omheen, social media! Maar wat is social media, welke kanalen zijn er allemaal en welke kanalen zijn voor mij als persoon interessant? De specialisten van BuildSocial leggen je het allemaal uit in deze blog.

Grofweg is social media een verzamelnaam voor alle online platformen die interactie tussen de gebruikers mogelijk maakt. Op social media kanalen kunnen gebruikers met elkaar communiceren, foto’s en video’s delen en/of de discussie met elkaar aangaan. Het maakt tegenwoordig ook niet meer uit wat er op social media geplaatst wordt, dagelijks gaan er namelijk miljoenen social media berichten uit. De kunst is alleen om gezien te worden op social media!


Voorbeelden van social media

Tegenwoordig zijn de social media kanalen, WhatsApp, Instagram, Facebook, Pinterest en LinkedIn de meest gebruikte social media kanalen in Nederland. Dagelijks zijn hier miljoenen Nederlanders actief op te vinden, die berichten plaatsen, foto’s/video’s plaatsen en/of het laatste nieuws verzamelen. Maar ook TikTok stijgt steeds meer in populariteit. De doelgroep voor TikTok zijn voornamelijk de jongeren onder de 20 jaar. Zij vermaken zich op dit platform door het delen van dansjes en voice-overs.


Welke kanalen zijn voor mij geschikt?


Wanneer je actief wilt zijn op social media uitbesteden is het verstandig om na te gaan op welk platform jouw leeftijdsgenoten zitten of waar je vrienden zich bevinden. Een voor de hand liggend social media kanaal is Instagram, dit kan door zowel de jongere generatie gebruikt worden, als de iets oudere generaties. Daarnaast is LinkedIn weer in een interessant kanaal om jouw professionele netwerk uit te breiden. Hier vind je dan ook voornamelijk professionals en geen jongeren/kinderen.

Zoals eerder benoemd bevinden vooral de kinderen en jongeren onder de 20 zich op TikTok. De reden waarom vooral deze doelgroep op TikTok zit is vanwege het delen van dansfilmpjes en de voice-overs. Dit social media kanaal leent zich ook bij uitstek om al je energie in kwijt te kunnen. Aan de slag met social media? Laat dan je social media uitbesteden door BuildSocial.