Profiteren van alle voordelen van ledverlichting? Met Karizma Luce wel!

Dat ledverlichting de laatste jaren enorm aan populariteit heeft gewonnen, dat mag geen nieuws meer worden genoemd. Wie zich afvraagt hoe het eigenlijk kan dat ledlampen (waarbij de letters LED Light Emitting Diode betekenen) nu zo geliefd zijn, zetten we hieronder de belangrijkste voordelen van deze vorm van verlichting uiteen. De kans dat je van al deze voordelen profiteert is natuurlijk het grootst als je producten koopt van een goed merk, bijvoorbeeld Karizma luce.

Karizma luce

Een lange levensduur

We beginnen deze opsomming van voordelen opvallenderwijs met een nadeel van ledverlichting: de aanschafkosten ervan zijn hoger dan andere soorten verlichting. Maar dit nadeel wordt gecompenseerd door het feit dat ledlampen een ontzettend lange levensduur hebben. Soms brand een ledlamp zelfs meer dan 20.000 uur! De spaarlamp (5 à 10 duizend uur). De halogeenlamp (3.000) en de gloeilamp (duizend) steken daar schril bij af. De kosten die je bij de aanschaf maakt haal je er dus minstens gedeeltelijk uit.

Zuinig met energie

Een tweede punt waardoor de initiële hoge kosten van ledlampen volledig gecompenseerd worden (en normaal gesproken nog veel meer dan dat alleen) is de zuinigheid waarmee ledverlichting werkt. Dit is zo’n negentig procent zuiniger dan gemiddelde traditionele verlichting. De belangrijkste reden hiervan is dat led bijna alle stroom ook echt omzet in licht. Dit lijkt logisch bij een lamp, maar dat was het lange tijd niet. Een gloeilamp zet bijvoorbeeld maar tien procent van de stroom in licht om. De rest van de energie zet zich om in warmte. Weet je gelijk waarom je een brandende gloeilamp niet zomaar kunt aanraken! Dit verschil in energiezuinigheid zie je natuurlijk ook terug in je energierekening, die met ledverlichting veel gunstiger uitvalt dan wanneer je conventionele verlichting gebruikt. Ook is er daarom sprake van minder CO2-uitstoot en dus van minder milieuvervuiling.

Karizma luce

Voor driekwart recyclebaar

Een lamp gaat niet snel kapot en is ook niet gauw ‘op’ (en een ledlamp zeker niet). Toch is het eens zo ver: je moet je verlichting weggooien. Bij de meeste ouderwetse soorten moet je deze helaas aanbieden bij het chemisch afval. Voor ledverlichting geldt dat niet. Deze kun je brengen naar een plek waar men recyclebare spullen verzamelt. Een ledlamp is namelijk voor om en nabij de 75 procent te recyclen. Nog een reden dus waarom led een milieuvriendelijk product is. 

Belastingvoordeel voor zakelijke gebruikers

Overheden zijn al een aantal jaar bezig met het bedenken van beloningen voor particulieren en bedrijven die een investering doen in verduurzaming van hun gebouw. Dit heeft ertoe geleid dat het vervangen van ouderwetse verlichting door ledverlichting voor bedrijven interessante voordelen kan bieden. Dit is namelijk een investering die je mag boeken onder duurzame bedrijfsmiddelen. Het jaar na de gedane investering in ledverlichting kun je hier dus een fiks belastingvoordeel uit halen. Buiten dat maak je natuurlijk een goede invloed op je personeel, je bezoekers en je zakenrelaties wanneer je laat zien dat je het milieuprobleem serieus neemt en dus maatregelen treft om je pand duurzamer en energiezuiniger te maken.

Karizma luce