Op zoek naar manieren om veilig en goed te lassen? Ga voor een Migatronic!

Moet je voor je werk af en toe of zelfs zeer regelmatig klussen uitvoeren waarbij je een lasapparaat nodig hebt? Of ben je een actieve thuisklusser en komt daar ook wel eens laswerk bij kijken? Of je nu soms of vaak last, het is alleen al voor de veiligheid belangrijk dat je werkt met materialen van goede kwaliteit. Een lasapparaat van Migatronic zou hier goed op aansluiten. Migatronic is namelijk al zo’n vijf decennia een bedrijf dat gerust toonaangevend genoemd mag worden op het gebied van het produceren van lasapparaten en andere lasbenodigdheden. Tijd dus om wat uitgebreider kennis te maken met Migatronic. Dit artikel biedt je daar alle gelegenheid toe.

Migatronic

Quality first? Bij Migatronic sowieso!

In 1970 was het, dat het bedrijf Migatronic werd opgericht. En al van begin af aan is men altijd duidelijk geweest over welk aspect bij hun producten de hoogste prioriteit heeft: de kwaliteit. Dit maken ze steeds weer waar door altijd voorop te lopen als het gaat om technologische verbeteringen. Bij elk nieuwe product dat ze lanceren zie je ook dat de efficiëntie weer wat verbeterd is ten opzichte van oudere producten. Tegelijkertijd is men er bij Migatronic altijd mee bezig om te kijken hoe alles zo zuinig mogelijk kan worden gefabriceerd. Het milieu is dus zeker geen ondergeschoven kindje. 

Aandacht voor gebruiksvriendelijkheid

De apparaten van Migatronic staat er om bekend dat deze voor zowel beginnende als ervaren lassers eenvoudig zijn in het gebruik. Bovendien weet men voor alle soorten toepassingen optimaal passende apparaten en toebehoren te maken. Dus of je nu een enorme klus hebt waarbij je zelfs deels geautomatiseerd zult moeten lassen, of dat je een bescheiden lasklus in je eigen garage hebt, Migatronic heeft er de best mogelijke oplossingen voor. De filosofie van dit bedrijf is namelijk dat technologie ertoe dient om het de mens (of de gebruiker) zo eenvoudig mogelijk te maken. De techniek erachter mag gerust complex zijn, zolang het voor de gebruik maar simpel te bedienen is. Dat Migatronic er in geslaagd is deze filosofie te vertalen naar de praktijk, dat blijkt wel uit het feit dat hun lasapparaten steevast goed scoren op het gebied van gebruiksvriendelijkheid. Lassers die nog weinig ervaring hebben kunnen met deze apparaten gemakkelijk hun weg vinden in deze wereld. Bovendien wordt de drempel om professioneel lasser te worden lager door de aanwezigheid van apparaten met een dergelijke statuur.

Migatronic

Cursus of training nodig? Dat is mogelijk!

Ondanks het feit dat Migatronic dus goed scoort qua gebruiksvriendelijk kan het zijn dat je toch eerst een soort training of cursus wenst te volgen omtrent het gebruik van een apparaat. Dit natuurlijk omdat ook bij jou veilig werken nog altijd het belangrijkste is. Als je verantwoordelijke of leidinggevende bij een bedrijf bent geldt dit natuurlijk zeker. Een extra training voor je personeel kan dan nooit kwaad. Baat het niet dan schaadt het niet; dan heb je je medewerkers in ieder geval een leuke activiteit gegund die ze samen hebben kunnen delen. Hoe dan ook, Migatronic beschikt over een mondiaal netwerk aan servicepartners. Dit zijn de mensen die ook bij jou op locatie kunnen komen om de ondersteuning te bieden die je jezelf of je personeel wenst. In Nederland is er sprake van tientallen servicepartners die verspreid over het hele land werken. 

Hoe gaat Migatronic om met garantiekwesties?

Dat kwaliteit en veiligheid bovenaan de prioriteitenlijst van Migatronic staan, dat hebben we dus inmiddels wel geleerd. De reputatie van dit bedrijf is dan ook dusdanig dat wel overtuiging móeten uitstralen aangaande de kwaliteit van hun producten. Dit soort geavanceerde lasapparaten kunnen dan natuurlijk niet zonder enige vorm van garantie geleverd worden. Daarom is de garantieperiode voor een volledig nieuw apparaat altijd twee jaar. Bij bepaalde onderdelen (die per apparaat zouden kunnen verschillen) geldt zelfs een garantie van drie jaar. Als je wilt weten welke onderdelen dit zijn bij het apparaat dat je op het oog hebt, dan kun je het best even met een Nederlandse servicepartner contact opnemen. Verder biedt Migatronic maar liefst vijf jaar garantie op producten als gelijkrichters, transformatoren en spoelen. 

Migatronic

Wereldwijd zichtbaar en benaderbaar

Migatronic is een bedrijf met een goede zichtbaarheid en vindbaarheid over de hele wereld. Dit geldt dus voor de al eerder aangehaalde servicepartners, maar daarmee zijn we er nog niet. Ze hebben namelijk ook een wereldwijd netwerk aan distributeurs en dealers. Met dit netwerk weten ze hun producten inmiddels over meer dan veertig landen te verspreiden. De productie van nieuwe apparaten vind dan ook allang niet meer alleen in Denemarken – de thuisbasis – plaats. Ook in China vind je nu een fabriek van Migatronic. Dit alles maakt dat dit bedrijf niet alleen in Europa, maar zelfs in de hele wereld toonaangevend mag worden genoemd in de lasserij. 

Voor mens én milieu

Ongebreideld produceren zonder enige aandacht aan de uitstoot en aan het milieu te denken, dat kan anno 2020 echt niet meer. Dat moet je bovendien ook niet willen, gezien de urgentie van problemen op het gebied van milieu en klimaatverandering. Bedrijven met een wereldwijde bekendheid hebben hierbij een morele verplichting om het voortouw te nemen. In dit opzicht verzaakt Migatronic niet. Zowel tijdens de productie als bij de producten zelf houdt men altijd rekening met een zo zuinig mogelijke werking. De warmteontwikkeling die uitgaat van lasapparaten wordt ook zo veel mogelijk beperkt. Daarnaast is men actief in het verstrekken van adviezen aan gebruikers, zodat zij weten op welke manieren je je lasapparaat zo zuinig mogelijk kunt gebruiken. Tenslotte spreekt het in het voordeel van Migatronic dat om en nabij de 96 procent van de grondstoffen van hun apparaten te recyclen is.

Migatronic

Oog voor kansarmen op de arbeidsmarkt

Bij Migatronic tracht men om alle lagen van de arbeidsmarkt af en toe een kans te gunnen, dus ook de kansarmen. Dit uit zich in het feit dat men in Denemarken een speciale plek heeft ingericht waar mensen werkervaring op kunnen doen. Dit zijn meestal mensen die om complexe sociale redenen werkloos zijn geworden. Migatronic probeert met het geven van eenvoudige doch nuttige klusjes de loopbanen van deze mensen van nieuwe zuurstof te voorzien.