kinderopvang meubels

Kinderopvang meubels: wat moet je echt hebben?

Een kinderopvang inrichten is een vak apart. Je kunt het niet vergelijken met het inrichten van een school of een andere ruimte. De meeste kinderopvang meubels worden dan ook speciaal voor in de opvang gemaakt. Het zijn meubels die je nergens anders tegenkomt en die ontworpen zijn specifiek voor kinderen. Een kind ziet de wereld immers vanuit een heel ander perspectief. Ontdek hier welke meubels in ieder geval niet mogen ontbreken.

kinderopvang meubels

Tafels en stoelen

Voor de hand liggend, maar het moet toch gezegd worden: in de kinderopvang heb je ook tafels en stoelen nodig. In sommige gevallen kun je ook banken aanschaffen. Dit alles moet specifiek ontworpen zijn voor deze leeftijdsgroep. Dan weet je zeker dat de stoelen en tafels van een formaat zijn wat praktisch is voor het kind. De normale tafel en stoel zijn al prima maar je kunt ook voor variaties gaan. Kies bijvoorbeeld een bankje, een poef of een zitzak. 

Bedjes voor de dutjes

Kinderen die in de leeftijd zijn dat ze naar de kinderopvang gaan, doen vaak nog een dutje tussen de middag. Geen probleem natuurlijk maar daar moet je wel de nodige bedjes voor hebben op de kinderopvang. Bedjes of stretchers voor kinderen kun je vaak gemakkelijk inklappen zodat het geen ramp is als je maar weinig ruimte hebt. Er zijn ook echte bedjes verkrijgbaar welke je niet inklapt. Als je meer ruimte hebt dan is dit een prima oplossing. 

Speelhoeken

In een kinderopvang mag een speelhoek niet ontbreken. Vaak is het zelfs beter om meerdere speelhoeken te hebben. In zo’n hoek kunnen kinderen zich even terugtrekken en spelen op zichzelf. Dat is goed voor de ontwikkeling. Het is bovendien belangrijk dat kinderen ook weg kunnen van de drukte die vaak ontstaat op de kinderopvang. Dat is gezond en moet je faciliteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *