Je kamer opnieuw inrichten

Eens in de zoveel tijd is het een goed idee of je huis een verbouwing te geven of alleen je eigen slaapkamer. Na een aantal jaar in dezelfde kamer te hebben geslapen kan dat wel eens vervelen en daar kan je je dan weer ongelukkig door gaan voelen. En een herinrichting van je kamer hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn.

Een nieuwe inrichting

Begin eens met het nadenken over een nieuwe inrichting voor in je kamer. Het ligt natuurlijk aan de grote van je slaapkamer maar misschien kan je wel wat meubelen verplaatsen waardoor je kamer er opeens helemaal anders uit gaat zien. Stond je bed bijvoorbeeld altijd bij de deur? Kijk dan eens of je hem bij het raam kan zetten, dit kan een hele andere stijl aan je kamer geven en het is ook nog eens beter voor je gezondheid! Het volgende waar je naar kan kijken is een nieuwe kleur op je muur. Een nieuwe frisse kleur kan je kamer er al compleet anders laten uit zien. Kijk naar het seizoen waar je op dat moment in zit en doe daar je inspiratie uit. Is het net lente geworden dan zou ik voor een mooie nude/aarde tint gaan. Is net de winter aangebroken kies dan voor een wat warmere, donkere kleur zoals bordeauxrood of donkerblauw.

Accessoires

Als de nieuwe basis van je kamer klaar is kan je beginnen aan de rest kan je inrichting. Nieuwe meubels en accessoires maken je kamer helemaal af. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een nieuw bureau met bijpassende bureaustoel of een nieuw modern nachtkastje. Ook dit kan al gelijk een hele andere uitstraling geven aan je kamer. Iets wat het vaak ook heel goed doet in een slaapkamer is een mooie grote plant. Zoek een plant die niet veel zonlicht nodig heeft en makkelijk is om te onderhouden. Want eerlijk is eerlijk, niemand heeft zin om elke dag je plant water te geven. Wat leuke accessoires kunnen ook nooit kwaad. Denk hierbij aan een leuke kaarsenhouder of wat fotolijstjes met foto’s van familie en vrienden. Zorg bijvoorbeeld wel dat alles goed bij elkaar past, heb je gekozen voor een moderne stalen nachtkastje, dan is het ook leuk om dit terug te vinden in je fotolijstjes of andere accessoires. Maak je kamer af met nog wat kleinere plantjes die je op leuke plankjes kunt zetten. En een verse bos bloemen ziet er ook altijd supermooi uit op een slaapkamer.