info nft kopen

Info nft kopen

NFT’s spelen een steeds belangrijkere rol. Hoe je aan NFT’s komt en andere info NFT kopen vind je hier.

Wat zijn NFT’s?

NFT is voluit non fungible token. Dit betekent dat het om een token gaat dat staat voor iets dat niet vervangbaar is, iets dat uniek is. Zo is er bijvoorbeeld maar één Mona Lisa van Leonardo da Vinci. In theorie zou je daar een non fungible token van in omloop kunnen brengen, die dan geregistreerd staat op de Ethereum blockchain. Dan is vastgelegd voor iedereen die de ideeën die deze blockchain als ultieme bron van waarheid aanvaardt, dat de Mona Lisa eigendom is van degene die deze NFT in bezit heeft. Dit verklaart ook voor een deel de populariteit van NFT’s.

Meer info NFT kopen: Wat de gek ervoor geeft

Mensen die sterk geloven in blockchain en NFT denken dat de blockchain de rol van eigendoms registers zoals het kadaster over gaat nemen. En er zijn ook heel veel mensen die crypto gewoon heel erg tof vinden, en daarom bereid zijn miljoenen te betalen voor een of ander GIFje. Kortom het is met deze NFT’s wat de gek ervoor geeft, en als veel gekken zijn kan je veel verdienen aan je NFT. Maar ook voor de NFT geldt dat ze dus een erg speculatieve belegging zijn. Een NFT voor bijvoorbeeld een oude meester zal zijn waarde wel houden, maar de uiteindelijke eindwaarde van een NFT, bijvoorbeeld voor een GIF plaatje van een kat, zal doorgaans dicht bij de nul liggen. De uitzondering is als je eigenaar wordt van bijvoorbeeld een succesvolle game of iets anders dat ook echt waarde heeft.

info nft kopen

Tulpenmanie

Het is daarom beter om heel voorzichtig te zijn met beleggen in NFT’s. Je kan er heel erg rijk geworden, bijvoorbeeld als je zelf je NFT uitgeeft, of een grote koersstijging meemaakt. Je kan er ook flink arm van worden als niemand je NFT meer wil hebben. Daarom kan je NFT’s het beste zien als een vorm van gokken, totdat de markt volwassen is. Het principe van NFT’s is heel mooi, maar op dit moment is er niet echt een verband tussen de prijzen die worden betaald en de werkelijke waarde van de objecten. Wat dat betreft lijkt het wel op de tulpenmanie van eeuwen geleden, toen er soms 3000 goudguldens voor een tulpenbol werden betaald. Dat was 10 jaar wat Jan Modaal verdiende in die tijd. Een partijtje gokken is natuurlijk altijd leuk, maar wil je echt een stabiele investering, koop dan wat anders.

Extra info NFT kopen

Bankr is een gespecialiseerde website met allerlei financiële informatie. Wil je meer info NFT kopen, zoek dan niet verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *