hr++ glas

HR++ glas helpt je jouw energieverbruik te verlagen

Bespaar op de energiekosten in huis door je bestaande ruiten te vervangen voor HR++ glas met een lagere U-waarde. Voor het bestellen van nieuwe ruiten hoef je tegenwoordig niet meer naar een fysieke winkel. Op het moment dat je de maten van je ruiten kent, kun je het glas eenvoudig online bestellen. Er zijn verschillende webwinkels met een breed scala aan soorten glas. Kies bijvoorbeeld tussen HR++ gelaagd glas, HR++ geluidswerend glas of HR++ zonwerend glas. Naast dubbel glas kan ook triple glas het overwegen waard zijn. Hoewel dit duurder is, levert het je een grotere besparing op de energiekosten op.  

Top kwaliteit

Maandelijks je investering in HR++ glas terugverdienen 

Door in HR++ glas te investeren en daarmee je energieverbruik terug te dringen, verdien je deze investering maandelijks voor een deel terug. Daarbij zou je kunnen overwegen het glas te combineren met zonnepanelen. Zo zal je woning steeds duurzamer worden! HR++ glas zorgt er niet alleen voor dat het in de winter makkelijker is om je woning warm te krijgen. Ook houd je de woning in de zomermaanden koeler. Het gebruik van een ventilator of airconditioning zal hierdoor minder snel noodzakelijk zijn.  

Diverse diktes

HR++ glas vergelijken op basis van de U-waarde 

Bij het vergelijken van HR++ glas kun je kijken naar de U-waarde van ruiten. Deze U-waarde staat voor de mate waarin het glas warme lucht doorlaat. Des te lager de U-waarde is, des te minder warmte zal er in de koude herfst- en wintermaanden uit je woning ontsnappen. Bij HR++ glas ligt de U-waarde over het algemeen tussen de 0.9 en 1.2 in. Zou je het traditionele HR+ of HR glas gebruiken, dan ligt deze U-waarde op 1.3 tot 2.0. Met HR++ glas kies je zodoende voor flinke verbetering! Zou je naar triple glas kijken, dan ligt de U-waarde tussen de 0.5 en 0.9.