Het bedrijf naar een hoger niveau tillen

Op dit moment loopt ons bedrijf erg goed. We hebben leuke werknemers en een goede centrale locatie. We zijn op zoek naar een manier om ons bedrijf een boost te geven. We zijn alleen nog aan het onderzoeken wat dat precies is.

Onze aanpak

Onze werknemers komen uit alle plekken in Nederland en zijn iedere dag weer gemotiveerd om naar kantoor te komen. Nu met de pandemie is het niet mogelijk om iedereen op kantoor te laten. We werken met shifts. Het werkte erg prettig voor onze werknemers, zo kan iedereen voldoende afstand houden. De marketing mensen werken op maandag, de inkoop is aanwezig op dinsdag en de salesafdeling op woensdag. Onze andere afdelingen zijn verspreid door de week, omdat die niet op dezelfde verdieping zitten. We willen het graag anders zien omdat er nog veel dingen langs elkaar heen lopen, maar het is voor iedereen even wennen. We werken momenteel met een CRM-systeem die niet helemaal voor ons werkt. We onderzoeken een essentiële oplossing voor ons bedrijf.

Softwarepakket

Op dit moment lopen veel afdelingen door elkaar heen. We zijn opzoek naar een oplossing waar alle afdelingen gebruik van kunnen maken. Ons oog ligt op het sap business one pakket. Wat houdt dit precies in en wat is het voordeel voor ons. Sap business one is een geïntegreerde totaal oplossing die alle essentiële bedrijfsfuncties bevat. Hieronder vallen bijvoorbeeld verkoop, inkoop, productie, planning, logistiek en financiën. Dit zal goed voor ons werken omdat op dit moment al onze afdelingen niet met elkaar kunnen afstemmen. Hierdoor verliezen wij veel tijd. Al onze informatie wordt centraal en real time opgeslagen. Hierdoor krijgt iedere werknemer inzicht over wat er in het bedrijf gebeurt. Het werkt meteen en daardoor kunnen wij in de corona-tijd meteen aan de slag met actie ondernemen.

Samenwerken

Het gaat niet alleen om de interne gevolgen van ons bedrijf, er wordt ook naar de medewerkers zelf gekeken. Ondanks de tijd dat we elkaar niet zien, zullen we goed moeten kunnen samenwerken. Nu meer dan ooit. Zoals ik al eerder aangaf, lopen er veel dingen door elkaar heen. Als er goed wordt samengewerkt zal er ook meer gecommuniceerd worden.

Er zullen een aantal online trainingen gegeven worden, waardoor aan het einde van de rit mensen ook weten te communiceren indien dat online gedaan moet worden. Met een combinatie van het sap business one pakket en de samenwerking trainingen zal er een groot verschil optreden. Een manier om effectief samen te werken, ook thuis.