Finance op Instagram

Finance op Instagram

Twee ontwikkelingen die de laatste jaren een verschrikkelijk grote ontwikkeling hebben doorgemaakt; de financebranche en social media. Waar vroeger weinig social media platformen beschikbaar waren, is Instagram een van de platformen die nu niet meer weg te denken is in de samenleving. Ook de ontwikkelingen in de financebranche zijn groot, tegenwoordig vinden er in de financebranche steeds meer activiteiten online plaats. Denk hierbij aan bijvoorbeeld hypotheek- of adviesgesprekken online. Waarom dan niet de doelgroep online bereiken?

Waarom helpt Instagram de finance branche?

Instagram kan vanuit het perspectief finance branche gezien worden als uithangbord. Het zou niet alleen een uithangbord worden voor de jongere generatie, maar juist ook voor de ouderen. Deze zijn namelijk steeds actief op social media. Doordat je bepaalde aspecten deelt, zou dit eerder opgeslagen worden door jongeren en ouderen. Denk hierbij aan verschillende weetjes over financiële diensten, zodat de klant hier op geattendeerd wordt. Dit kan eigenlijk het hele jaar door met in het achterhoofd houden de verschillende seizoenen. In de zomer kunnen er bijvoorbeeld posts over de vakantie worden geplaatst. Als de klant hiermee getriggerd wordt dan kan dit wellicht een lead worden zodat er bij jouw bedrijf een reisverzekering wordt afgesloten.

Hoe kan chatkracht hierin ondersteunen?

De rol van chatkracht hierin zou gaan over de opmaak van het account. Denk hierbij aan de onderhoud van de pagina, waarbij er regelmatig foto’s of video’s geplaatst zullen moeten worden. Tevens is het aan de chatspecialisten om de vragen te beantwoorden die binnenkomen via de directe berichten die via Instagram gestuurd kunnen worden. Het is dan de taak om deze zo goed mogelijk te beantwoorden door een chatspecialist en anders door te sturen naar bijvoorbeeld een contactpersoon binnen jouw bedrijf. wanneer de vragen te complex worden of wanneer het een mooie lead voor het bedrijf is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *