Effectief notuleren doe je zo!

Notuleren tijdens een vergaderen is onmisbaar. Ben jij die notulist die elke vergadering alles van A tot Z notuleert? Dan wil jij deze tips hoe dan ook ontvangen! In een vergadering kunnen de gesprekken namelijk erg snel gaan, waarbij het belangrijk is dat alle belangrijke punten op papier worden gezet. Om ervoor te zorgen dat jij niks over het hoofd ziet, hebben wij een aantal tips!

Wees op de hoogte van de onderwerpen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Als notulist is het daarom slim om al van tevoren te weten wat de onderwerpen zullen zijn van de vergadering. Hierdoor kun je rekening houden met de genoemde punten en kan je voor jezelf een overzicht maken met de verschillende onderwerpen uitgelicht. 

Digitaal notuleren

Schrijf je nu nog alles mee op papier? Zorg ervoor dat dit verleden tijd is. Ga bijvoorbeeld op type cursus en leer blind typen als een baas. Via een laptop is het namelijk veel sneller op punten en gesprekken te notuleren. Dit is niet alleen effectief voor jezelf, maar ook kun je de notulen gelijk doorsturen naar de belanghebbenden.

Een goede plek

Een goede plek zorgt er natuurlijk voor dat je comfortabel kan notuleren. Je kunt daarom eens bijzonder vergaderen in Zwolle. Dit kan ervoor zorgen dat je in een rustige omgeving kan notuleren. Voor vergaderlocatie kun je naar Weidevol gaan!

Werk notulen meteen uit

Ga naar de vergadering direct aan de slag om de notulen uit te werken en eventueel aan te vullen. Volgens onderzoek kun je na 24 uur nog 90% weten wat er tijdens een vergadering is gezegd. Daarna daalt dit tot 70%.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *