Een stedentrip naar de stad van de paella

Een van de meest populaire bestemmingen binnen Europa voor een stedentrip is Valencia. Dit is niet gek, want Valencia is goed bereikbaar via de Nederlandse luchthavens. Bovendien heeft de stad met zon, zee en strand alles waar de verregende Nederlander een groot deel van het jaar naar snakt. Hoewel het momenteel door de Corona-crisis niet een ideaal moment is om een stedentrip te maken, kun je er natuurlijk wel alvast een voor jezelf plannen voor de betere tijden (die vast snel aanbreken!). Een belangrijk deel van iedere vakantie is echter de voorpret van het bedenken van wat je op je tripje allemaal gaat ondernemen. Voor de voorpret van de reiziger die graag een Stedentrip Valencia wil plannen, zal ik in deze blog alvast een aantal ideeen op een rijtje zetten!

De stad van de Paella

Ik zal maar alvast met het voor mij leukste gedeelte van de stedentrip beginnen: de lokale cuisine! Valencia is wat dat betreft een bijzondere stad in Spanje. Zoals Napels de stad van de pizza is in Italie, is Valencia namelijk de stad van de paella in Spanje! Er is dan ook een variant van het gerecht die Paella Valenciana heet. Deze bestaat uit een ronde granenrijst met groene bonen, saffraan en rozemarijn als basis. Dit wordt (afhankelijk van je dieetwensen) aangevuld met eend, konijn of artisjokharten. Ben je net zo'n amateur-liefhebber als ik van plaatselijke gerechten, dan moet je deze variant van de paella zeker proberen! Het gerecht is de trots van de stad en zoals hij hier smaakt, zal hij nergens anders smaken!

Om alvast wat eetlust op te wekken

Je zakt het meest comfortabel neer op het terras van een restaurant als je benen en rug vermoeid zijn van een hele dag rondslenteren door de stad. Wat niet mag ontbreken in je slenteringen is het Ciudad de las Artes y las Ciencias. Oftewel (in het Nederlands): De Stad van de Kunst en de Wetenschap. Persoonlijk vind ik dit een van de meest bijzondere architectuur met een moderne signatuur die ik ooit heb gezien. Dit zeg ik nu wel op een (geloof ik) heel professioneel klinkende manier, maar ook wat architectuur betreft ben ik een amateur-liefhebber. Ik weet alleen dat architectuur met veel glas en staal altijd onder moderne architectuur valt. Normaal gesproken ben ik daar niet zo van onder de indruk. Het Centraal Station in Utrecht bijvoorbeeld, heeft voor mij de uitstraling van een fietsenstalling. Dat ik als hater van moderne architectuur de Stad van de Kunst en Wetenschap wel mooi vind, zegt denk ik wel wat over de pracht van het bouwwerk. Hopelijk heb ik je bij dezen overtuigd om (in betere tijden) een tripje naar Valencia te boeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *