seo analyse

Een grondige SEO analyse: cruciaal om te weten waar je SEO-technisch nu staat

Dat het van cruciaal belang is dat je als bedrijf zijnde een eigen website hebt, daarvan is bijna iedereen inmiddels wel van doordrongen. Daarbij groeit bovendien het besef hoe belangrijk het is om met deze website hoog te scoren in Google, oftewel een hoge ranking te hebben. Onthoud namelijk dat de meeste consumenten die op internet iets zoeken nooit verder kijken dan de eerste pagina met zoekresultaten. Het is dus een grote prioriteit om (zo hoog mogelijk) op die eerste pagina terecht te komen. Activiteiten die een hogere ranking als doel hebben vallen onder SEO. Dit is een afkorting voor Search Engine Optimization (zoekmachineoptimalisatie). Om te weten waar je SEO-technisch kunt verbeteren dien je eerst een SEO analyse te laten uitvoeren. Dit is dé manier om erachter te komen op welk gebied (bijvoorbeeld techniek, content, backlinks) je verbeteringen kunt doorvoeren.

seo analyse

Door wie laat je een SEO analyse uitvoeren?

Een SEO analyse laten verrichten is iets dat je bij uitstek kunt uitbesteden aan een extern online marketingbureau. Het liefst kies je dan voor een bureau dat SEO daadwerkelijk als een van de speerpunten heeft. Van een dergelijk bureau mag je namelijk verwachten dat zo’n analyse aantoonbaar goed wordt uitgevoerd. Bovendien kijkt een externe professional niet met een gekleurde bril naar de zaak. Deze objectiviteit kan nog weleens nieuwe inzichten verschaffen.

Kan een dergelijke analyse gratis worden uitgevoerd?

Sommige marketingbureaus bieden SEO analyses gratis aan, terwijl je bij andere bedrijven voor deze service moet betalen. Zo bezien kun je dus stellen dat deze dienst gratis kan worden afgenomen. Er zit echter wel een flinke adder onder het gras. Je moet namelijk weten dat in de online marketingwereld de marges klein zijn. Je kunt je dus afvragen of je bij een gratis analyse wel dezelfde kwaliteit krijgt als bij een betaalde analyse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *