De start van jouw eigen onderneming

Het is altijd even spannend, jouw eigen onderneming starten. Maar vooral ook wanneer je een eigen pand koopt om jouw onderneming in te beginnen. Een eigen kantoor, een eigen plek om te gaan werken. Niet meer thuis werken, of werken voor een baas. Maar een plek waar jij voor jezelf begint en waar je uiteindelijk kan groeien. Steeds groter worden en steeds meer ervaring en klanten werven. En wie weet groei jij wel zo snel dat je uiteindelijk personeel aan moet nemen. Het kan soms snel gaan.

 

Wat heb jij nodig in jouw nieuwe pand

Het is belangrijk om er voor te zorgen dat jij goed te werk kan gaan in jouw nieuwe pand. Hiervoor is het uiteraard belangrijk om te kijken wat jij allemaal nodig hebt. Denk hierbij aan een goede internetverbinding. Hierbij pak je natuurlijk niet het eerste pakket. Dat is vaak niet het beste pakket dat jij kan nemen. Het is daarom belangrijk om internet vergelijken op jouw to do list te zetten om zo het beste pakket uit te zoeken dat jij kan gebruiken in jouw nieuwe pand. Buiten dat je goed werkende internet nodig hebt in het pand, is het ook belangrijk om ruimte te creëren waar jij goed kan werken. Denk hierbij aan een goed bureau waar jij aan kan gaan werken. En het bureau moet natuurlijk wel groot genoeg zijn om al jouw benodigdheden op te zetten.

 

Een beetje opleuken is geen ramp natuurlijk

Buiten dat jouw pand praktisch ingericht moet worden met een bureau, juiste stoel, computer of laptop en een goed koffiezetapparaat of waterkoker zodat jij jouw dagen goed door weet te komen tijdens het werken. Buiten dit is het geen overbodige luxe om jouw pand ook een beetje leuk in te richten. Een plek dat deels ook rust uitstraalt zodat jij met de volle concentratie te werk kan gaan. Maar het oog wilt uiteraard ook wat. Denk hierbij aan een leuke kleur op de muur, leuke meubels waar je even tot rust kan komen en een paar leuke foto’s of schilderijen aan de muur waar je even een paar minuten naar kan staren om daarna weer met volle focus aan het werk te gaan. Het is geen overbodige luxe, maar je wilt uiteraard jouw pand leuk en praktisch inrichten. Je moet er zelf 5 dagen in de week willen zitten en er een goed gevoel bij hebben, maar het moet ook goed zijn om klanten te ontvangen.