De beste tips voor je huis

Of je nu net verhuisd bent en je huis nog een extra beetje sfeer nodig heeft, het na een aantal jaar weer tijd is voor een make-over, óf je juist met kleine veranderingen net dat beetje verschil wil maken in hoe jouw huis eruit ziet, je bent hier aan het juiste adres. Er is niets zo moelijk als een huis of een kamer of ruimte laten voelen zoals jij wil dat deze voelt, en dit vertalen naar visuele elementen. Gelukkig zijn wij er hier om een handje te helpen!

Een kleurenpalet

Een van de belangrijkste dingen die je op orde moet hebben als je wil dat je interieur er tiptop uitziet is een kleurenpalet. Vaak ontstaat deze vanzelf en hoef je het niet zo te plannen, maar je kunt er soms baat bij hebben om er in het vroege proces alvast even bij stil te staan. Je kunt variëren met verschillende kleuren in verschillende ruimtes, maar je voelt je toch al sneller fijner in een ruimte als deze in balans is met de rest van het huis, zodat het niet elke keer als een hele nieuwe ervaring voelt als je weer een nieuwe deur binnengaat. Dat evenwicht zorgt voor comfort en rust, en dat is iets wat je thuis zeker nodig hebt! Als je van lichte kleuren houdt of bepaalde aardtinten kan dit mooi zijn om op de muren te verwerken, maar hou je van hele felle of donkere kleuren, dan kun je deze beter terug laten komen in je meubels en decoraties, omdat het anders snel erg overweldigend wordt en de hele ruimte overneemt.

Licht

Een ander belangrijk iets wat je niet moet vergeten in je inrichting is het licht wat je gebruikt. Vaak wordt een lamp erop uitgekozen dat deze mooi in het interieur staat als het gaat om een hanglamp of staande lamp, maar wordt daarbij vergeten hoe het licht vanuit die hoek zal vallen, of wat voor lamp erin kan. Onze tip? Ga naar een goede led verlichtingswinkel, en laat je adviseren voordat je een keuze maakt!

Kijk verder dan visuele elementen

Vergeet ook de andere zintuigen niet bij het inrichten van een ruimte. Natuurlijk is het visuele deel het belangrijkst, maar ook bijvoorbeeld geur en geluid spelen een grote rol. Een geurkaars of luchtverfrisser kan ook helpen bij het gevoel wat je krijgt van een bepaalde ruimte of huis, en deze kun je weer goed afstemmen op de verschillende kleuren die je gebruikt. Datzelfde geldt voor muziek die aanstaat, achtergrond geluiden van buiten, en het gevoel van bijvoorbeeld de vloer met of zonder tapijt en de stofjes van je meubels.