techniek

Certificering met een ISO norm

Wanneer we spreken over een certificering voor een energiemanagementsysteem, dan hebben we het over een ISO 50001 certificering. Het is de bedoeling dat het energieverbruik wordt teruggedrongen, door het inzichtelijk maken kun je het in je hele bedrijf toepassen. Er worden zwaardere eisen gesteld dan ISO 14001, er wordt meer ingegaan op het verbruik van energie en het verbeteringen en behalen van de doelstellingen. Er wordt alleen gericht gekeken op het eigen energieverbruik en niet van bijvoorbeeld andere locaties van de onderneming. Wanneer je veel energie verbruikt is het verstandig dit eens uit te diepen.

Wanneer gebruik je de ISO norm

Als bedrijf weet je als geen ander wat het energieverbruik is, is dit erg veel dan is het goed eens na te denken over een ISO 50001 certificering. Natuurlijk wil je weten waar dit hoge verbruik vandaan komt en dit monitoren, bedrijven die veel te maken hebben met veel  koelen of verwarmen hebben vaak te maken met een hoog energieverbruik. Maar om een heel traject af te lopen kost erg veel tijd, en je moet goed weten hoe je het proces op moet zetten en moet bijhouden. Ook is het vaak erg complex en worden de verschillende zaken door elkaar gehaald.

ISO 50001 certificering

Waar loop je als bedrijf tegenaan?

Het is als bedrijf niet gemakkelijk om een ISO 50001 certificering te halen, er komen  veel zaken op je af en je moet alles in goede banen zien te leiden. Het kan gebeuren dat je met kosten krijgt te maken die energiebesparing opleveren, behalve dat de acties vastgelegd moeten worden moeten deze ook gemonitord worden en de resultaten ervan op papier gezet worden. De specialisten van qvox.nl weten precies hoe zij een systeem in moeten richten, moeten meten waar er veel energie wordt verbruikt en natuurlijk waar je veel kunt besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *