Bijzondere voorwerpen in meubels veranderen

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten stijlen die mensen mooi vinden in huizen. De een vindt een oudere stijl mooi, de ander houdt van modern, ga zo maar door. Zo zie je nu ook steeds vaker in huizen meubels voorbijkomen waar niet iedereen even dol op is. Wij bespreken vandaag dit soort meubels en wellicht valt het bij jou in de smaak!

Rolcontainers als kast

In een huis waar een industriële inrichting in toegepast is, zie je vaak oudere voorwerpen zoals industriële lampen terugkomen. Ook in kasten of stoelen wordt vaak gebruik gemaakt van het oude sfeertje. Zo zie je vaak rolcontainers voorbijkomen, maar dan als kast. Dit geeft de industriële sfeer in een huis een boost en zo blijft het karakter erin. Daarbij zijn rolcontainers nog voor heel veel andere dingen in huis een leuk voorwerp om mee te experimenteren. Uiteindelijk is dat ook het hele ding, proberen en proberen en dan zie je het wel!

Pallets

Hout blijft ook een ontzettend veel voorkomend materiaal voor meubels. Zo zie je ook steeds vaker dat de handige mannen onder ons snel ook zelf aan de slag gaan met hout. Denk aan pallets. Pallets worden tegenwoordig voor van alles gebruikt. Toch blijft het ontzettend waardevol materiaal voor de basis van een meubel. Denk aan een bank, een bijzettafel, ga zo maar door. Dit zie je vooral voorbijkomen voor de meubels in de buitenlucht. Denk aan een lounge bank voor in de tuin. Dit is niet alleen een stuk goedkoper, maar zorgt ook weer voor een bepaalde sfeer in je huis.

Vintage

Het kopje vintage kan natuurlijk niet ontbreken. Vintage shoppen wordt met de dag populairder en daarbij ook meer geaccepteerd. Het is iets wat normaler wordt en het is voor vele mensen ook een grote uitkomst. Tweedehands winkelen is nou eenmaal een stuk goedkoper, maar is ook hartstikke leuk. Het is echt een uitje. Je moet wel alert zijn en goed zoeken, want het is niet zo dat je de pareltjes zo maar even vindt door een rondje te lopen. Het is een kwestie van goed zoeken, geduld hebben en ook echt willen. Plekjes in Amsterdam zoals Waterlooplein of de Ijhallen zijn hier ideaal voor. Er zijn genoeg mensen die tegenwoordig helemaal om zijn en alleen nog maar vintage shoppen. De kwaliteit is per winkel en item verschillend en daarom moet je het altijd even goed checken voordat je het daadwerkelijk mee naar huis neemt en ervan kan genieten!