Bezoek op afstand dankzij hoogwerker

Door de uitbraak van corona is er van alles op slot gegaan. Zo ook het verzorgingstehuis waar mijn vader woont. Hij woont daar op de tweede verdieping. Bijna iedereen in dat tehuis woont op de eerste of tweede verdieping. Dit komt omdat op de begane grond de gezamenlijke woonkamers zitten. Deze staan nu leeg omdat de bewoners allemaal op hun slaapkamer moeten blijven. Ook de familie van de bewoners mag niet op bezoek komen, hierdoor worden de ouderen heel eenzaam. Ik besloot om samen met het verzorgingstehuis een actie op te zetten. We waren van plan om een hoogwerker aan te schaffen. We waren op dit idee gekomen omdat de glazenwasser hier vaak ook een hoogwerker gebruikt om goed bij de ramen van de slaapkamers van de bewoners te kunnen. 

Keuzes

De familie zou dan in het bakje kunnen gaan staan met twee personen en zich kunnen zekeren aan de zijkant van het bakje. Vervolgens kunnen zij dan omhoog om op 1.5 meter afstand naast het raam te kunnen staan. De verzorging zou er dan voor zorgen dat de bewoner aangekleed voor het raam zou zitten. Het klonk als een super plan vonden veel familieleden. Na een tijdje hadden we bijna 10.000 euro bij elkaar verzameld. Nu moest er een hoogwerker aangeschaft worden. Dit was zo simpel nog niet, er stonden veel keuzes op ons te wachten. Bijvoorbeeld of we rupsbanden of normale banden wilden? Maar ook of we schaar-, knikarm- of een telescoopmechanisme wilden. Een schaarhoogwerker leek ons niet handig, deze ging namelijk recht omhoog en dat is niet handig bij dit tehuis omdat het op veel plekken wordt omgeven door planten en struiken. Hierdoor zou de hoogwerker niet dichtbij genoeg kunnen rijden. We besloten uiteindelijk om voor een knikarmhoogwerker te gaan. Deze hebben we direct gekocht en werd naar de parkeerplaats van het verzorgingstehuis gebracht. 

Uitproberen van de hoogwerker

Eenmaal op de parkeerplaats besloten we om hem meteen uit te gaan proberen. De verzorging reed mijn vader in zijn rolstoel naar het raam van zijn slaapkamer en deed het raam open. Omdat de hefcapaciteit ongeveer 225kg was konden mijn man en dochtertje mee in het bakje. Toen we rustig omhoog bewogen zag mijn vader ons al aankomen. Hij begroette ons hartelijk en moest zelfs een beetje lachen. Het was fantastisch om hem dankzij deze hoogwerker weer even in het echt te kunnen zien. Na 15 minuten moesten we weer naar beneden omdat de volgende familie aan de beurt was. Het was een fantastische ervaring en een hele goede aankoop voor het verzorgingstehuis.