Facturatieoffice

6 voordelen van online offertes maken

De offerte is bedoeld als een afspraak tussen een leverancier van producten of diensten en haar klanten. Ook kan een offerte gebruikt worden om te onderhandelen over de prijs. Om goede offertes te maken kun je templates gebruiken voor online offertes maken. Zodra de offerte is goedgekeurd door de klant, kun jij als ondernemer door met het maken van een factuur. Dit soort handelingen kunnen soms veel tijd kosten, en de positieve sfeer op de werkvloer drukken. Met Facturatie Office heb je in enkele klikken een professionele offerte gemaakt en digitaal per mail verzonden naar de klant.

Naast de informatie die op een offerte moet staan, straalt het document ook andere dingen uit over je bedrijf. Je bedrijfsdocumenten zijn je visitekaartje, een belangrijk communicatiemiddel tussen jou en de klant. In dit artikel hebben we zes voordelen van online offertes maken onder elkaar gezet:

Facturatieoffice

●     Altijd en Overal werken

Online offerte software gebruiken zorgt ervoor dat je altijd en overal kunt reageren en bij je documenten kunt. Facturatie Office maakt gebruik van cloud-opslag, en dat betekent dat het enige dat jij nodig hebt een internetverbinding is. De software is toegankelijk op ieder mobiel apparaat, waar je ook bent. Sneller reageren op een voorstel of een vraag zorgt ervoor dat klanten sneller bij jouw bedrijf blijven hangen en minder snel op zoek gaan naar een concurrent.

●     Snel betaald krijgen

Een ander effect van snel werken is dat je sneller betaald krijgt. Bovendien is administratiesoftware in staat een ‘betaal nu’ knop toe te voegen aan je documenten, waardoor de klanten nog minder moeite hebben met betalen.

●     Je eigen huisstijl doorvoeren

Een groot voordeel van management software is dat je eindeloze mogelijkheden hebt om je documenten te personaliseren. Pas het lettertype aan, voeg een bedrijfslogo toe, verander kleuren naar jouw bedrijfskleuren. En dit kun je indien gewenst per klant of zelfs per verzonden document aanpassen naar jouw eigen smaak.

●     Boekhouder heeft minder werk

De software houdt alles voor je bij, en maakt de inkomsten en uitgaven inzichtelijk door middel van rapportages. Bovendien heb je tijdens offertes maken in een enkele blik een overzicht van je voorraadniveau. Al deze functies zorgen er uiteindelijk voor dat je boekhouder minder tijd kwijt is aan het doen van de belasting, en ook dat scheelt een hoop geld.

●     Alles in een helder overzicht

Misschien wel het fijnste punt aan administratie software is dat je alles onder controle hebt. Je hoeft niet langer eindeloos in een kast te zoeken naar de goede map: alles staat bij elkaar in je eigen persoonlijke dashboard, en is in een enkele klik teruggevonden mocht dat nodig zijn.

●     Vertrouwen winnen

Als je heldere documenten stuurt met een professioneel uiterlijk, en er voor zorgt dat er zo min mogelijk fouten voorkomen op je offerte, groeit het vertrouwen van de klant. Een goed facturatie programma helpt je hierbij, en dat ga je op de lange termijn weer zien in je omzet.

Facturatie Office is ontwikkeld om jou als bedrijf of ondernemer te helpen met bovenstaande punten, om uiteindelijk te zorgen voor een zo hoog mogelijke omzet. Wil je meer weten, of wil je gebruik maken van gratis offertes sturen? Kijk dan op de website van Facturatie Office.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *